Help Me Pageviews Until 50M

5 December 2013

Tak Leh Senyum : Lelaki Melecur Akibat Rumah Dibakar Abang Ipar

Disebabkan masalah rumah tangga, seorang lelaki nekad membakar rumah keluarga isterinya di Taman Semarak, di sini hari ini menyebabkan adik iparnya parah akibat melecur.Ketua Polis Daerah Tawau, Asisten Komisioner Awang Besar Dullah berkata dalam kejadian jam 8.15 pagi itu, mangsa yang berumur 24 tahun, melecur hampir 80 peratus."Mangsa cuba menghalang suspek yang berusia 52 tahun daripada membakar rumah mereka kerana marah dengan isterinya yang dikatakan enggan berbaik semula."Ketika cuba menghalang, mangsa tergelincir dan pada masa itu juga suspek menyalakan api sehingga menyebabkan mangsa turut terbakar," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.
Beliau berkata sebelum kejadian itu suspek mengambil dua tong berisi petrol dari keretanya dan menyimbah minyak itu ke rumah keluarga mangsa. Mangsa yang melihat tindakan suspek itu, cuba menghalang, namun tergelincir dan terbakar.

Awang Besar berkata bapa mangsa yang berusia 61 tahun turut mengalami kecederaan melecur di kaki akibat terkena api ketika cuba membantu anaknya.
"Siasatan awal mendapati suspek yang sedang dalam proses perceraian dengan isterinya berusia 40 tahun, pergi ke tempat kejadian untuk berbincang dengan isterinya," katanya.

Mangsa kini dirawat di Hospital Besar Tawau di Unit Rawatan Rapi (ICU) dan dilaporkan masih berada dalam keadaan kritikal. - Bernama

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...