Help Me Pageviews Until 50M

18 October 2013

Ohsenyum : ( 7 Gambar) Komputer Pertama Apple 1


Gambar di atas tidak pernah dilihat sebelum ini, yang menunjukkan komputer pertama elektronik gergasi Apple yang disusun dalam kotak di dalam bilik tidur Steve Jobs. Snap kasar telah diambil pada tahun 1976 apabila Jobs, dan rakan Steve Wozniak membina 50 komputer asas di rumah 'ibu bapa' Jobs.


Inilah Komputer pertama dari Apple 1 yang direka khas oleh Steve Job pada tahun 1976, dan computer ini akan dilelong dengan harga lebih kurang $ 9 billion . Komputer ini dimiliki pemiliknya hampir 30 tahun, dan memutuskan untuk melelongnya setelah mendengar terdapat satu lagi computer dari Apple yang serupa dan dijual dalam harga 8 billion sahaja.
Kotak kadbod asal, yang ditandatangani oleh Steve Wozniak. Ini adalah kaedah yang Steve Jobs dan Wozniak digunakan untuk menandakan produk mereka bersedia untuk penghantaran 
Dalam pengiraan, hanya 11 buah computer  Apple yang terdapat dalam dunia ini. Gambar Steve Jobs bersama dengan computer pertamanya Apple. Komputer ini tergolong teknologi termahal pada masa itu, kerana pembeli kena melengkapkan computer ini bersama cas, power supply transformers, power switch dan keyboardnya.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...